Tomasz jest od 2013 roku w trudnej walce z rzadką chorobą genetyczną, zwaną miopatią mitochondrialną. To schorzenie jest niezwykle trudne do zrozumienia i znoszenia, ponieważ wpływa na mitochondria, małe "elektrownie" we...
Biuro Rachunkowe Online to miejsce, gdzie znajdziemy profesjonalne usługi księgowe w atrakcyjnych cenach. Oferta firmy obejmuje pełną księgowość, obsługę kadrowo-płacową, ubezpieczenia oraz pomoc w zakładaniu jednoosobowej działal...
Główną misją gabinetu podologicznego VitaPedis jest zapewnienie Twoim stopom najlepszej opieki. Jego założycielka, podolog Emilia Kowalczyk, jest cenioną specjalistką w zakresie pielęgnacji i leczenia chorób stóp. W swojej praktyc...
Decydując się na ciasto kruche, warto pamiętać, w czym tkwi jego niezwyczajność. Przede wszystkim w dobrze dobranych, naturalnych składnikach oraz odpowiednim sposobie wyrabiania ciasta. Mąka, którą wybierzemy do wypieków powinna nadawać ciastu największą kruchość, dlatego warto postawić na mąkę krupczatkę. Masło powinno być prawdziwe - zawierać minimum 82% tłuszczu. Do ciasta kruchego nie powinno używać się ani margaryny, ani oleju. Tylko masło może nadać idealny smak ciasta po upieczeniu. Warto też zdecydować się czasem na ciasto z owocami, zarówno świeżymi, jak i mrożonymi. Przepisy na te oraz inne ciasta można znaleźć na stronie www. przepisynaciasta. pl/.